Cudowne babeczki. Marchewkowo-kokosowe.

Od jakiegoś czasu staramy się nie kupować słodyczy. A, że ochota na coś słodkiego łapie w najbardziej nieprzewidywalnej chwili, to często jestem zdana na improwizowanie i korzystanie z tego, co uda mi się znaleźć w szafkach i w lodówce. Tak było wczoraj, gdy postanowiłam połączyć marchewkę i wiórki kokosowe i zrobić z nich babeczki. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu więc nie zastanawiajcie się za długo i bierzcie się za pieczenie!

Lista składników, z których zrobicie 12 małych babeczek
- 3 starte marchewki
 - pół szklanki wiórków kokosowych
 - 1 szklanka mąki pszennej
 - 2 jaja
 - 1/3 szklanki oleju rzepakowego
 - szczypta soli
 - łyżeczka proszku do pieczenia
 - pól łyżeczki przyprawy do piernika – znalazłam fajną mieszankę bez dodatku cukru, ale wy możecie użyć własnej
 - 5 łyżek miodu – uwaga: babeczki nie będą bardzo słodkie więc śmiało możecie dać więcej, ale im mniej tym lepiej 😉
 
Sposób przygotowania:
Wymieszać wszystko razem. I już, można przekładać do foremek. Ciasto jest bardzo gęste, ale właśnie takie ma być. Piec w 200 stopniach przez około 20 minut.

A jak już będziecie się zajadać babeczkami, to przeczytajcie sobie KoCórkowego suchara:
-Tato, wypadła ci BAKTERIA z telefonu!