Cudowne babeczki. Marchewkowo-kokosowe.

Published by Sara on

Od jakiegoś czasu staramy się nie kupować słodyczy. A, że ochota na coś słodkiego łapie w najbardziej nieprzewidywalnej chwili, to często jestem zdana na improwizowanie i korzystanie z tego, co uda mi się znaleźć w szafkach i w lodówce. Tak było wczoraj, gdy postanowiłam połączyć marchewkę i wiórki kokosowe i zrobić z nich babeczki. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu więc nie zastanawiajcie się za długo i bierzcie się za pieczenie!

_VNM8750

Lista składników, z których zrobicie 12 małych babeczek

  • 3 starte marchewki
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pól łyżeczki przyprawy do piernika – znalazłam fajną mieszankę bez dodatku cukru, ale wy możecie użyć własnej
  • 5 łyżek miodu – uwaga: babeczki nie będą bardzo słodkie więc śmiało możecie dać więcej, ale im mniej tym lepiej 😉

Sposób przygotowania:

Wymieszać wszystko razem. I już, można przekładać do foremek. Ciasto jest bardzo gęste, ale właśnie takie ma być. Piec w 200 stopniach przez około 20 minut.

Ashampoo_Snap_2015.01.10_22h11m48s_001_

A jak już będziecie się zajadać babeczkami, to przeczytajcie sobie KoCórkowego suchara:

-Tato, wypadła ci BAKTERIA z telefonu!

 

 

 


Sara

Na co dzień szczęśliwa żona i mama Mai i Lei, które są uczestniczkami wielu wydarzeń z tej strony. Zawodowo spełnia się jako account manager i copywriter. Na swoim blogu uchyla wam rąbka tajemnicy swojego prywatnego życia oraz dzieli się tym co powinno was zainteresować.

Otrzymuj powiadomienia o komentarzach w tym poście
Powiadom o
guest
8 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
8
0
Przejdź do komentarzy i proszę zostaw swój.x