Rabarbarowo: mrożona herbata

Published by Edwin on

Sezon na rabarbar trwa więc ten orzeźwiający napój, to pozycja obowiązkowa.

DSCF8833

Składniki:
  • 0,5 kilo rabarbaru
  • 6 szklanek wody
  • cukier, tyle im nam potrzeba 🙂
  • opcjonalnie: cytryna, liście mięty
Sposób przygotowania:
  1. Umyty rabarbar pokroić w kostkę, zalać wodą, zagotować, odstawić do ostygnięcia. Przecedzić ( z  pozostałego rabarbaru zrobiłam TO ciasto).
  2. Napój schłodzić. Można podawać z cytryną i miętą ( u mnie tylko cytryna).

Przepis oryginalny

Categories: Food

Otrzymuj powiadomienia o komentarzach w tym poście
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
4
0
Przejdź do komentarzy i proszę zostaw swój.x