Niedzielne śniadanie: półrazowe panczakesy z porzeczkami

Published by Edwin on

 Pół razowe, bo pół na pół z mąką pszenną. Pyszne i proste a porzeczki tak cudownie kwaskowe!

 Jak widać nie można im się oprzeć…
Lista składników:
  • pół szklanki mąki razowej
  • pół szklanki mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru
  • łyżka miękkiego masła
  • 1 jajko
  • pół szklanki mleka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki czerwonych porzeczek, część można zostawić do dekoracji

Wyszło mi 10 małych panczakesów.

Sposób przygotowania:
  1. Wszystkie składniki oprócz owoców wymieszać mikserem. Dodać porzeczki  i delikatnie połączyć je z ciastem. Smażyć  obu stron na rozgrzanej patelni.

I gotowe:D


Otrzymuj powiadomienia o komentarzach w tym poście
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Przejdź do komentarzy i proszę zostaw swój.x