Ciasto mocno czekoladowe

Published by Edwin on

 Jakiś czas temu chciało mi się słodkiego, koniecznie z dużą ilością kakao. Po przejrzeniu zawartości lodówki i szafek w kuchni stwierdziłam, że żaden ze znanych mi przepisów nie wyjdzie. Pomieszałam więc jedno z drugim a efekt wyszedł pyszny…


Lista składników:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3 czubate łyżki kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki gorącej wody
  • 1/3 kostki miękkiego masła – ok. 75 g

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszać wszystkie suche składniki.
  2. Dodać resztę składników; miksować aż powstanie gładka masa.
  3. Piec w 180 stopniach przez około 40 – 50 minut tzn. do suchego patyczka. Mój piekarnik zawsze piecze dłużej niż jest podane w przepisie. Jeśli wasz jest z tych „mocniejszych” myślę, że 40 minut wystarczy.


Categories: Food

Otrzymuj powiadomienia o komentarzach w tym poście
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Przejdź do komentarzy i proszę zostaw swój.x